Arbeidsconflict

Bent u verwikkeld geraakt in een arbeidsconflict? Bijvoorbeeld door een onenigheid met een leidinggevende of een werknemer? Of gaat uw bedrijf reorganiseren of verhuizen en is er daardoor arbeidsconflict ontstaan? Laat dan Esther Dekker, arbeidsmediator, bemiddelen.

Aan de slag met het arbeidsconflict
In veel gevallen is een conflict op de werkvloer al even aan de gang. Daarom is het zaak om de situatie daadkrachtig aan te pakken. Een mediation traject met Esther Dekker heeft normaal gesproken een maximale doorlooptijd van 6 weken.

De eerste stap bij een arbeidsconflict is altijd om alle partijen te laten uitspreken wat er aan de hand is. We bespreken wat de standpunten en de belangen zijn. In het traject daarna bekijken we hoe het arbeidsconflict kunnen oplossen. Dat is voor iedere situatie verschillend:

  • Bij de ene situatie keert de werknemer weer terug naar zijn huidige werkplek. De werknemer stelt hierbij bijvoorbeeld als voorwaarde dat het werk vaker wordt geĆ«valueerd.
  • Een andere oplossing is dat de werknemer bij de huidige werkgever blijft en dat hij bijvoorbeeld naar een andere afdeling gaat.
  • In andere gevallen kan het arbeidsconflict alleen opgelost worden als de werknemer op zoek gaat naar een andere baan. Soms kan de werkgever hier nog iets in betekenen, bijvoorbeeld via zijn netwerk.

Welke afspraken we ook maken, we leggen deze altijd vast in bijvoorbeeld een vaststellingsovereenkomst.

Laat het arbeidsconflict niet langer doorlopen

Esther Dekker heeft veel ervaring met bemiddelen bij uiteenlopende conflicten. Zij gaat voor een praktische aanpak, maar heeft zeker ook oog voor de menselijke kant. Bent u in een arbeidsconflict verwikkeld? Wacht dan niet langer en neem contact op met Esther Dekker.