Arbeidsconflict mediation

Zoekt u een relatief snelle oplossing voor een arbeidsconflict?

Bent u verwikkeld geraakt in een arbeidsconflict? Bijvoorbeeld door een onenigheid met een leidinggevende of een werknemer? Heeft een werknemer zich ‘opeens’ ziekgemeld? Of begrijpt u niet waarom de omgang nu zo gaat terwijl u altijd goede beoordelingen heeft gehad en zich goed heeft ingezet? U heeft daarvoor arbeidsconflict mediation nodig. Laat mij, arbeidsmediator, bemiddelen.

Aan de slag met arbeidsconflict mediation

In veel gevallen is een conflict op de werkvloer al even aan de gang. Daarom is het zaak om de situatie daadkrachtig aan te pakken. Een mediation traject met mij heeft normaal gesproken een maximale doorlooptijd van 6 weken zodat u weer normaal met elkaar kunt omgaan of zodat er een andere oplossing komt.

Mogelijke oplossingen na arbeidsconflict mediation

  • Bij de ene situatie keert de werknemer weer terug naar zijn huidige werkplek. De werknemer stelt hierbij bijvoorbeeld als voorwaarde dat het werk vaker wordt geëvalueerd.
  • Een andere oplossing is dat de werknemer bij de huidige werkgever blijft en dat hij/ zij bijvoorbeeld naar een andere afdeling gaat.
  • In andere gevallen kan het arbeidsconflict alleen opgelost worden als de werknemer op zoek gaat naar een andere baan middels een vaststellingsovereenkomst. Soms kan de werkgever hier nog iets in betekenen, bijvoorbeeld via zijn netwerk.

Laat het arbeidsconflict niet langer doorlopen

Ik heb veel ervaring met het bemiddelen bij uiteenlopende conflicten. Ik ga voor een praktische aanpak, waarbij ik ook oog heb voor de menselijke kant. Bent u in een arbeidsconflict verwikkeld? Wacht dan niet langer en neem contact op met mij.

Traject

Nadat de offerte is getekend, start ik meestal met aparte voorgesprekken. Vervolgens gaan we gezamenlijk aan tafel. Daarna volgen er mogelijk nog een aantal meetings. We kijken naar de situatie en hoe deze is ontstaan. We inventariseren de mogelijke oplossingen en wat hiervoor nodig is. In 99% van de gevallen komt er een oplossing die het beste is voor beide partijen. Welke afspraken we ook maken, we leggen deze altijd vast in bijvoorbeeld een vaststellingsovereenkomst. 

Afspraak maken

Ik ben gewend om snel te schakelen want ik realiseer me dat u snel resultaat wenst. Nadat de offerte is getekend, ontvang ik graag de gegevens van de partijen die aan tafel komen. Ik neem doorgaans binnen 1 dag contact op om een afspraak te plannen. Meestal lukt dit nog dezelfde week.

Ik ben niet gebonden aan kantoortijden of aan een specifiek adres. 

Kosten

Het uurtarief is 195 euro per uur excl. btw.

Voor arbeidskwesties word ik landelijk gevraagd. Doorgaans spreek ik af in het centrum van Amsterdam (Kromme Waal 9), in Landsmeer (Dorpsstraat 42), op een andere neutrale locatie, bij de werkgever of bijvoorbeeld bij de arbodienst. 

Voor reistijd naar kantoren buiten Amsterdam/ Landsmeer wordt de helft van de reistijd in rekening gebracht en in deze gevallen zijn er mogelijk nog kosten om bijvoorbeeld een ruimte te huren. 

Een Engelstalige mediation behoort ook tot de mogelijkheden.

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken? Neem telefonisch contact met ons op, stuur een mail of vul het contactformulier in op onze website.

T 06 41 38 55 59

info@estherdekker.com