Bemiddelaar familiezaken

In alle families is er wel eens onenigheid. In de meeste gevallen wordt dit binnen de familie zelf opgelost. Maar er zijn ook zeker situaties waarbij dat niet mogelijk is. Waar de situatie niet meer op te lossen is omdat de familieleden te ver uit elkaar staan. In dat geval is het verstandig om een bemiddelaar in familiezaken in te schakelen. Esther Dekker is een ervaren bemiddelaar in familiezaken en helpt u graag om het conflict in de familie op te lossen.

Gaat u scheiden en wilt u een mediator inschakelen, neem dan contact op met Esther Dekker voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek.

Elke familiezaak is anders

De ene familie is de andere niet en ook het ene conflict is de andere niet. Elk conflict heeft zijn eigen oorzaak en ook zijn eigen problemen die daarbij komen kijken. Met familiezaken ligt het vaak ook behoorlijk gevoelig, omdat de personen die een conflict hebben bloedverwanten zijn. Dit kan veel emoties met zich meebrengen. Een bemiddelaar voor familiezaken dient hier rekening mee te houden. De bemiddelaar luistert naar beide partijen om de oorzaak van het conflict te achterhalen. Daarna gaat ze aan de slag om een passende oplossing voor alle partijen te vinden.

Proces van de bemiddeling

Er zijn verschillende stappen die u en de bemiddelaar voor familiezaken zullen nemen om tot een oplossing te kunnen komen.

  • Het is belangrijk dat beide partijen eerlijk zijn en vrijuit kunnen zeggen wat hen precies dwarszit. Ook is het belangrijk dat iedereen vrijwillig meewerkt om het proces te starten. Om dit te garanderen dient van te voren een overeenkomst getekend te worden.
  • Wanneer iedereen de overeenkomst heeft getekend zal het proces gestart worden. Iedereen komt aan bod om zijn of haar verhaal te doen over het conflict. Dan is het voor de bemiddelaar duidelijk wat de oorzaak is.
  • Als de oorzaak bekent is zal er naar een passende oplossing gezocht worden.
  • Het is belangrijk dat alle partijen zich in de oplossing kunnen vinden. In de toekomst zult u uw familieleden waarschijnlijk regelmatig tegenkomen en daarom is het belangrijk dat iedereen tevreden is over de oplossing. Verder zullen er evaluatiegesprekken gehouden worden om te kijken hoe alles verloopt.
  • De gemaakte afspraken worden ook in een overeenkomst gezet zodat alle partijen dit zwart op wit hebben.

Bent u op zoek naar een bemiddelaar in familiezaken?

Wacht niet te lang om de stap te zetten en een bemiddelaar in te schakelen voor uw conflict. Zeker in familiezaken ligt zo’n conflict behoorlijk gevoelig en is de kans groot dat u steeds verder uit elkaar groeit. Neem vandaag nog contact op met Esther Dekker, bemiddelaar in familiezaken en niet gebonden aan kantoortijden. Zij kijkt zowel naar de emotionele aspecten als de zakelijke aspecten van het conflict.

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken? Neem telefonisch contact met ons op, stuur een mail of vul het contactformulier in op onze website.

T 06 41 38 55 59

info@estherdekker.com