Bemiddeling bij echtscheiding

Een echtscheiding is vaak pijnlijk voor alle partijen. Naast alle emoties die erbij komen kijken, dienen er veel financiële zaken geregeld te worden. Bij een echtscheiding is het niet altijd even gemakkelijk om deze afspraken samen te maken. Bemiddeling bij een echtscheiding kan u daarbij helpen. Mijn naam is Esther Dekker en ik kan u helpen, ik heb al veel ervaring met bemiddeling bij een echtscheiding.

Om er achter komen of bemiddeling u kan helpen, biedt Esther Dekker u een gratis en geheel vrijblijvend intake gesprek aan. Neem contact op om een afspraak te maken.

Bemiddeling bij een echtscheiding

Wanaar u heeft besloten om te gaan scheiden, dienen er veel zaken geregeld te worden. Afspraken omtrent de kinderen en de financiën bijvoorbeeld. Deze afspraken over de kinderen worden vastgelegd in een omgangsregeling. Ook wel het ouderschapsplan genoemd. Als u kiest voor bemiddeling bij een echtscheiding worden al deze zaken samen met een bemiddelaar gemaakt. De bemiddelaar helpt u om er samen uit te komen en de afspraken worden vastgelegd in een echtscheidinsconvenant.

Echtscheiding en kinderen

Ook bij een echtscheiding blijft u de zorgplicht voor uw kinderen houden. Daarom zullen er duidelijke afspraken gemaakt moeten worden hoe de zorg van de kinderen verdeeld gaat worden. Waar gaan de kinderen wonen? Wie zorgt wanneer voor de kinderen? Al deze afspraken worden vastgelegd in de bovengenoemde omgangsregeling, het ouderschapsplan. In het ouderschapsplan staan alle afspraken die worden gemaakt over de zorg- en opvoedingstaken. Bemiddeling bij echtscheiding helpt u bij het opstellen van het ouderschapsplan en afspraken te maken waar iedereen zich in kan vinden.

Voorkom strijd, maak gebruik van bemiddeling

Als je aan de slag gaat met bemiddeling bij de echtscheiding is de kans groter op een resultaat waar u zich beiden in kunt vinden. De bedoeling van bemiddeling bij een echtscheiding is om er met elkaar uit te komen zonder dat daar strijd aan verbonden is. Met de hulp van een advocaat wordt eerder strijd ervaren omdat de rechter u dan afspraken oplegt. Wanneer u kiest voor bemiddeling met een bemiddelaar heeft u maar een advocaat nodig om een verzoekschrift in te dienen, dit scheelt flink in de kosten. Esther Dekker zal u tijdens het hele traject begeleiden. Van intake gesprek tot en met de inschrijving in de registers van de burgerlijke stand.

Contact
Bent u op zoek naar bemiddeling bij uw echtscheiding? Neem dan contact op met mediator Esther Dekker voor een gratis en geheel vrijblijvend intakegesprek. Tijdens het traject neemt zij uitgebreid de tijd voor de emotionele kant van de scheiding. Ze is daarbij ook zakelijk zodat er samen goede afspraken gemaakt kunnen worden.

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken? Neem telefonisch contact met ons op, stuur een mail of vul het contactformulier in op onze website.

T 06 41 38 55 59

info@estherdekker.com