Bemiddeling bij scheiding

Heeft u besloten om te gaan scheiden? Door een scheiding kunt u in een vervelende en pijnlijke situatie zitten. Een scheiding heeft niet alleen emotionele gevolgen, maar ook financiële gevolgen. Het is belangrijk dat er duidelijke afspraken gemaakt worden. Dit kan lastig zijn omdat het een emotionele rollercoaster is. Bemiddeling bij een scheiding biedt u de hulp die u nodig heeft bij het maken van afspraken tijdens een scheiding.

Wilt u erachter komen of bemiddeling bij uw scheiding u kan helpen? Esther Dekker biedt u een gratis en geheel vrijblijven intake gesprek aan. Neem contact op om een afspraak te maken.

Bemiddeling bij een scheiding

Bemiddeling bij een scheiding, wat kunt u verwachten? Tijdens het bemiddelingstraject gaan we op zoek naar afspraken waarin u zich beiden kunt vinden. Met het oog op de toekomst proberen we de best mogelijke oplossingen voor u te zoeken. Natuurlijk dienen er veel zakelijke en financiële afspraken gemaakt te worden, maar u krijgt ook de ruimte die u nodig hebt voor emoties. De afspraken die worden gemaakt zullen worden vastgelegd in een scheidingsconvenant.

Scheiding en kinderen

Als u samen kinderen hebt zullen ook over hen afspraken gemaakt dienen te worden. U houd immers de zorgplicht over de kinderen. De afspraken die gemaakt worden over de zorg van de kinderen, waar ze gaan wonen en het onderwijs worden allemaal vastgelegd in het ouderschapsplan. Indien van toepassing vraagt Esther ook subsidie voor u aan. Verder wordt er gekeken naar de huwelijkse- of partnerschapsvoorwaarden en wat de financiële verdeling gaat worden.

Voorkom strijd, maak gebruik van bemiddeling

Bemiddeling bij een scheiding zorgt ervoor dat u maar een advocaat nodig heeft, dit betekent dat het u veel kosten zal schelen. Esther Dekker begeleidt u tijdens het hele proces. Vanaf het intakegesprek tot en met de inschrijving in de registers van de burgerlijke stand. Wanneer u beiden de hulp van een advocaat inschakelt wordt er vaak meer strijd ervaren. Dit komt omdat de rechter u dan afspraken oplegt. Wilt u strijd voorkomen? Schakel dan bemiddeling in voor bij een scheiding!

Contact
Bent u op zoek naar bemiddeling bij uw echtscheiding? Neem dan contact op met mediator Esther Dekker voor een gratis en geheel vrijblijvend intakegesprek. Tijdens het traject neemt zij uitgebreid de tijd voor de emotionele kant van de scheiding. Ze is daarbij ook zakelijk zodat er samen goede afspraken gemaakt kunnen worden.

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken? Neem telefonisch contact met ons op, stuur een mail of vul het contactformulier in op onze website.

T 06 41 38 55 59

info@estherdekker.com