Bemiddeling in familiezaken

Is er een conflict binnen uw familie? Conflicten komen en gaan, maar in sommige gevallen is de situatie zover dat een oplossing ver te zoeken is. Mocht dit bij u het geval zijn, dan biedt bemiddeling in familiezaken u uitkomst! Esther Dekker heeft jaren lange ervaring in bemiddeling in familiezaken en zij helpt u graag om een oplossing te zoeken voor uw conflict. Zodat de familiebanden hersteld kunnen worden.

Wilt u erachter komen of bemiddeling in familiezaken u kan helpen? Esther Dekker biedt u een gratis en geheel vrijblijven intake gesprek aan. Neem contact op om een afspraak te maken.

Familiezaken liggen gevoelig

Een conflict binnen de familie kan behoorlijk gevoelig liggen. Daarom is het belangrijk dat u professionele hulp inschakelt wanneer u er zelf niet uit kunt komen. Bij bemiddeling in familiezaken wordt er rekening gehouden met de emoties van verschillende partijen. Verder zullen er duidelijke afspraken gemaakt dienen te worden naar elkaar toe om het proces goed te laten verlopen en om er samen uit te komen.

Hoe verloopt de bemiddeling?

Er zijn verschillende punten die bij bemiddeling in familiezaken onder de aandacht komen.

  • De partijen dienen geheel vrijwillig mee te doen aan het proces van bemiddeling. Vrijwilligheid is de beste basis om mee te starten. Er zal aan het begin van het proces een overeenkomst ondertekend worden om vast te leggen dat iedereen vrijwillig mee doet.
  • Het is van belang dat iedereen vrijuit kan spreken tijdens de bemiddeling.
  • Wanneer de overeenkomst getekend is zal het proces starten en wordt er met alle partijen afzonderlijk van elkaar gesproken. Op deze manier kan de oorzaak van het conflict worden vastgesteld.
  • Als helder is wat de oorzaak van het conflict is wordt er gezocht naar en passende oplossing
  • Het is belangrijk dat alle partijen zich in de oplossing kunnen vinden. De gemaakte afspraken zullen worden vastgelegd in een overeenkomst. Dit om ervoor te zorgen dat iedereen zwart op wit heeft staan wat de afspraken zijn.
  • Na de bemiddeling in familiezaken zullen er evaluatiegesprekken gehouden worden om te kijken hoe het er na het proces aan toe gaat.

Bent u op zoek naar bemiddeling in familiezaken? Wacht niet te lang om naar bemiddeling te zoeken voor uw conflict. Hoe langer je wacht hoe groter de kans dat je verder uit elkaar groeit als familie. Neem daarom vandaag nog contact op met Esther Dekker, zij doet bemiddeling in familiezaken en is niet gebonden aan kantoortijden.

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken? Neem telefonisch contact met ons op, stuur een mail of vul het contactformulier in op onze website.

T 06 41 38 55 59

info@estherdekker.com