Convenant opstellen

Wil je een convenant opstellen voor je scheiding? Dit kun je alleen laten doen door iemand die hiervoor is opgeleid. In de convenant worden alle afspraken vastgelegd die gemaakt worden om de scheiding rond te krijgen. Je kunt ervoor kiezen om dit samen met een mediator te doen. Een mediator zorgt ervoor dat u en uw partner het gesprek aan gaan zodat er bemiddeld kan worden over afspraken. Tijdens deze bemiddeling wordt rekening gehouden met de belangen van beide partijen.

Wilt u erachter komen of bemiddeling bij uw scheiding u kan helpen? Esther Dekker biedt u een gratis en geheel vrijblijven intake gesprek aan. Neem contact op om een afspraak te maken.

Wat staat er in een convenant?

Als de mediator de convenant gaat opstellen, zullen daar alle relevante onderwerpen in komen te staan. Alle afspraken die jullie samen gemaakt hebben kunt u terug vinden in de convenant. Van Alimentatie tot de verdeling van bezittingen en schulden, alles staat erin. Heeft u kinderen? Ook daar zullen afspraken over gemaakt moeten worden. Deze worden dan weer vastgelegd in het ouderschapsplan. In de convenant zal naar het ouderschapsplan worden verwezen, maar het zijn wel twee aparte documenten.

Voorkom strijd, maak gebruik van bemiddeling

Wanneer u kiest voor bemiddeling, dan kiest u ervoor om uw scheiding zonder al te veel strijd te laten verlopen. De mediator begeleidt u tijdens alle gesprekken en neemt de wensen en belangen van u en van uw ex-partner mee. Daarnaast is er bij een mediator ruimte voor emoties. Door de persoonlijke begeleiding bereiken we de oplossingen waar beide partijen achter kunnen staan. Het hele proces wordt u bijgestaan, van het intake gesprek tot en met de inschrijving in de registers van de burgerlijke stand. Als u strijd wilt voorkomen, kunt u het beste voor een mediator kiezen. Als u beide voor een advocaat kiest, zal de rechter afspraken opleggen en wordt er niet naar jullie belangen gekeken.

Contact

Bent u op zoek naar een mediator om uw convenant op te stellen? Neem dan contact op met mediator Esther Dekker voor een gratis en geheel vrijblijvend intakegesprek. Tijdens het traject neemt zij uitgebreid de tijd voor de emotionele kant van de scheiding. Ze is daarbij ook zakelijk zodat er samen goede afspraken gemaakt kunnen worden.

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken? Neem telefonisch contact met ons op, stuur een mail of vul het contactformulier in op onze website.

T 06 41 38 55 59

info@estherdekker.com