Echtscheiding mediation

Gaat u scheiden of uit elkaar?

Als u gaat scheiden of uit elkaar gaat heeft u veel te regelen. Een scheiding heeft niet alleen veel emotionele gevolgen maar ook financiële consequenties. Echter, afspraken maken is niet altijd gemakkelijk als er wantrouwen is, als de communicatie verstoord is of als u ruzie heeft. Een echtscheidingsbemiddeling (mediation) is een bemiddeling bij het regelen van uw scheiding.

Samen gaan we, toekomstgericht, op zoek naar afspraken waar u zich beiden in kunt vinden. Ik begeleid u op een persoonlijke maar ook zakelijke manier. Ik streef ernaar om de emoties de ruimte te geven en om te komen tot praktische afspraken.

Alle afspraken worden netjes vastgelegd in het echtscheidingsconvenant. Als u kinderen heeft, leggen we de afspraken voor wat betreft de zorg, opvoeding, onderwijs etc. vast in het ouderschapsplan.

Maak nu een afspraak voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek.

Traject

Na het intakegesprek en het tekenen van de mediation overeenkomst, kunnen we meteen aan de slag als u dat wilt. Indien van toepassing vraag ik subsidie aan. Samen vullen we de formulieren in. Vervolgens starten we, als er minderjarige kinderen zijn, met het ouderschapsplan. Daarna komt de financiële verdeling aan bod waarbij eventuele huwelijkse- of partnerschapsvoorwaarden het uitgangspunt zijn. Alimentatie, pensioenverdeling, het gemeenschappelijke koophuis; alles komt aan de orde zodat jullie duidelijkheid krijgen over de nieuwe situatie en de nieuwe mogelijkheden.

Kosten

Het uurtarief is 165 euro per uur excl. b.t.w.
Ik bereken geen reistijd, reiskosten, huur lokatie of andere kantoorkosten indien we in Amsterdam (Kromme Waal 9) of in Landsmeer (Dorpsstraat 42) afspreken.

Liever een all-in pakketprijs?
Ik werk ook op basis van all-in pakketprijzen, veel cliënten kiezen hiervoor omdat ze dan precies weten waar ze aan toe zijn. De all-in prijs is afhankelijk van uw situatie en het aantal gesprekken wat nodig is.

Ik werk tevens op basis van subsidie, mogelijk heeft u hier recht op. U betaalt dan slechts een eigen bijdrage voor de mediation en het griffierecht (rechtbankkosten). De kosten beperken zich dan tot Euro 94,50 per persoon all in. Op de site van de Raad voor Rechtsbijstand staan de exacte criteria. Wellicht dekt uw verzekering de kosten. In dat geval wordt de factuur naar uw verzekeraar gestuurd.

Praktisch
Ik ben niet gebonden aan kantoortijden. Voor echtscheidingen spreek ik doorgaans af in het centrum van Amsterdam of in Landsmeer.  Voor reistijd naar locaties buiten Amsterdam/ Landsmeer wordt de helft van de reistijd in rekening gebracht.

Een Engelstalige mediation behoort ook tot de mogelijkheden.

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken? Neem telefonisch contact met ons op, stuur een mail of vul het contactformulier in op onze website.

T 06 41 38 55 59

E info@estherdekker.com