Echtscheiding mediation

Gaat u scheiden of uit elkaar?

Als u gaat scheiden of uit elkaar gaat heeft u veel te regelen. Een scheiding heeft niet alleen veel emotionele gevolgen maar ook financiële consequenties. Echter, afspraken maken is niet altijd gemakkelijk als er wantrouwen is, als de communicatie verstoord is of als u ruzie heeft. Een echtscheidingsbemiddeling (mediation) is een bemiddeling bij het regelen van uw scheiding.

Samen gaan we, toekomstgericht, op zoek naar afspraken waar u zich beiden in kunt vinden. Ik begeleid u op een persoonlijke maar ook zakelijke manier. Ik streef ernaar om de emoties de ruimte te geven en om te komen tot praktische afspraken.
Alle afspraken worden netjes vastgelegd in het echtscheidingsconvenant. Als u kinderen heeft, leggen we de afspraken voor wat betreft de zorg, opvoeding, onderwijs etc. vast in het ouderschapsplan.

Maak nu een afspraak voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek.

Traject

Na het intakegesprek en het tekenen van de mediation overeenkomst, kunnen we meteen aan de slag als u dat wilt. Indien van toepassing vraag ik subsidie aan. Samen vullen we de formulieren in. Vervolgens starten we, als er minderjarige kinderen zijn, met het ouderschapsplan. Daarna komt de financiële verdeling aan bod waarbij eventuele huwelijkse- of partnerschapsvoorwaarden het uitgangspunt zijn. Alimentatie, pensioenverdeling, het gemeenschappelijke koophuis; alles komt aan de orde zodat jullie duidelijkheid krijgen over de nieuwe situatie en de nieuwe mogelijkheden.

Kosten

Het uurtarief is 75 euro per uur excl. btw. per persoon.
Voor echtscheidingen spreek ik doorgaans af in het centrum van Amsterdam (Kromme Waal 9) of in Landsmeer (Dorpsstraat 42).

Voor reistijd naar locaties buiten Amsterdam/ Landsmeer wordt de helft van de reistijd in rekening gebracht.

Ik ben niet gebonden aan kantoortijden.

Totale kosten echtscheiding al vanaf Euro 93,50 per persoon all in mogelijk.
Ik sta ingeschreven bij de Raad voor Rechtsbijstand. Mogelijk kan ik voor u subsidie aanvragen waardoor de kosten zich beperken tot een kleine eigen bijdrage en een laag tarief voor de rechtbank. Op de site van de Raad voor Rechtsbijstand staan de exacte criteria, graag help ik u met het invullen van de formulieren.

Wellicht dekt uw verzekering de kosten. In dat geval wordt de factuur naar uw verzekeraar gestuurd.

Maak een vrijblijvende afspraak

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken? Neem telefonisch contact met ons op, stuur een mail of vul het contactformulier in op onze website.

T 06 41 38 55 59

E info@estherdekker.com