Echtscheiding mediation

Gaat u scheiden of uit elkaar?

Als u gaat scheiden of uit elkaar gaat heeft u veel te regelen. Een scheiding heeft niet alleen veel emotionele gevolgen maar ook financiële consequenties. Echter, afspraken maken is niet altijd gemakkelijk als er wantrouwen is, als de communicatie verstoord is of als u ruzie heeft. Een echtscheiding mediation is een bemiddeling bij het regelen van uw scheiding.

Samen gaan we, toekomstgericht, op zoek naar afspraken waar u zich beiden in kunt vinden. Ik begeleid u op een persoonlijke maar ook zakelijke manier. Ik streef ernaar om de emoties de ruimte te geven en om te komen tot praktische afspraken.

Alle afspraken worden netjes vastgelegd in het echtscheidingsconvenant. Als u kinderen heeft, leggen we de afspraken voor wat betreft de zorg, opvoeding, onderwijs etc. vast in het ouderschapsplan.

Maak nu een afspraak voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek.

Traject

Na het intakegesprek en het tekenen van de mediation overeenkomst, kunnen we meteen aan de slag als u dat wilt. Indien van toepassing vraag ik subsidie aan. Samen vullen we de formulieren in. Vervolgens starten we, als er minderjarige kinderen zijn, met het ouderschapsplan. Daarna komt de financiële verdeling aan bod waarbij eventuele huwelijkse- of partnerschapsvoorwaarden het uitgangspunt zijn. Alimentatie, pensioenverdeling, het gemeenschappelijke koophuis; alles komt aan de orde zodat jullie duidelijkheid krijgen over de nieuwe situatie en de nieuwe mogelijkheden.

Kosten echtscheiding mediation

Ik bereken geen reistijd, reiskosten, huur lokatie of andere kantoor/ overheadkosten indien we in Amsterdam of Landsmeer afspreken.

De kosten van een echtscheiding of van het maken van afspraken in verband met het einde van uw relatie hangen af van een aantal factoren en uw keuzes hierin.

U kunt allereerst kiezen voor het uurtarief van 175 euro per uur excl. b.t.w. Bij een echtscheiding zijn er daarnaast nog kosten van de advocaat en de rechtbank omdat er een uitspraak van de rechter nodig is voor een echtscheiding. De griffierechten zijn 157 euro per persoon als u geen recht heeft op subsidie (prijspeil 2022). Daarnaast zijn er nog kosten voor het opvragen van aktes.
Indien u uit elkaar wilt en een samenlevingsovereenkomst heeft, samenwoont zonder overeenkomst, niet gehuwd bent en geen geregistreerd partnerschap bent aangegaan, zijn de rechtbank- en advocaatkosten niet aan de orde en zijn er geen aktes nodig.

U kunt ook kiezen voor een all-in pakketprijs. In deze pakketprijs zitten alle kosten van mediation, advocaat en rechtbank inbegrepen. Veel mensen kiezen hiervoor omdat ze dan precies weten waar ze aan toe zijn. De all-in prijs is afhankelijk van uw situatie en het aantal gesprekken wat nodig. Tijdens het intakegesprek informeer ik u graag.

Ik werk tevens op basis van subsidie, mogelijk heeft u hier recht op. U betaalt dan slechts een eigen bijdrage voor de mediation van 58 of 112 euro (dit is inclusief de advocaatkosten) en een gereduceerd tarief aan griffierechten (rechtbankkosten) van 43 euro per persoon. De kosten beperken zich dan dus tot in totaal tot 101 of 155 euro (btw is niet van toepassing) per persoon all in (prijspeil 2022). Ook kan ik subsidie aanvragen als u bijvoorbeeld alleen een ouderschapsplan nodig heeft. Op de site van de Raad voor Rechtsbijstand staan de exacte criteria voor wat betreft inkomen en vermogen. Ik regel de formulieren, we vullen ze samen in, ik dien ze in en ik onderhoud het contact met de Raad voor Rechtsbijstand.

Wellicht dekt uw verzekering de kosten. In dat geval wordt de factuur naar uw verzekeraar gestuurd.

Praktisch
Ik ben niet gebonden aan kantoortijden. Voor echtscheidingen spreek ik doorgaans af in het centrum van Amsterdam (Kromme Waal 9) of in Landsmeer (Dorpsstraat 42).  Voor reistijd naar locaties buiten Amsterdam/ Landsmeer wordt de helft van de reistijd in rekening gebracht.

Een Engelstalige mediation behoort ook tot de mogelijkheden.

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken? Neem telefonisch contact met ons op, stuur een mail of vul het contactformulier in op onze website.

T 06 41 38 55 59

info@estherdekker.com