Echtscheidingsconvenant

Gaat u scheiden of uit elkaar? Als u uit elkaar gaat zal er een echtscheidingsconvenant opgesteld moeten worden. Deze convenant kan alleen opgesteld worden door iemand die daarvoor is opgeleid. U kunt bijvoorbeeld kiezen om dit door een mediator te laten doen. Een mediator stelt niet alleen de echtscheidingsconvenant op, maar zal u ook begeleiden tijdens het hele traject van uw scheiding.

Esther Dekker is mediator en helpt u graag met uw scheiding. Maak nu een afspraak voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek.

Wat staat er in een echtscheidingsconvenant?

Alle afspraken die gemaakt worden met behulp van de mediator zullen in het echtscheidingsconvenant komen te staan. Het is belangrijk dat je zelf goed begrijpt wat er in de convenant staat. Van alimentatie tot de verdeling van bezittingen en schulden, alle relevante onderwerpen staan erin. Als er afspraken gemaakt moeten worden over de kinderen, dan zullen deze in  het ouderschapsplan komen te staan. In de echtscheidingsconvenant zal doorverwezen worden naar dit ouderschapsplan omdat het weer een apart document is.

Aanpak

Wanneer u kiest voor een mediator, zult u geholpen worden met de onderhandelingen tussen u en uw ex-partner. Voordat u aan het traject begint, zullen we eerst een intakegesprek doen. Aan de hand daarvan kunt u beslissen of u ermee verder gaat of niet. Als u kiest om verder te gaan met mediation, zult u een mediation overeenkomst moeten tekenen. Daarna kunnen we in principe gelijk aan de slag gaan. Indien van toepassing vraag ik subsidie voor u aan en vullen we samen de formulieren in. Daarna kunnen de onderhandelingen gaan beginnen. De mediator zorgt ervoor dat de belangen van beide partijen behartigt worden en dat er afspraken gemaakt worden  waar beide partijen achter kunnen staan. Ik begeleid u op een persoonlijke maar ook zakelijke manier. Bij mij is er altijd ruimte voor emoties, want een scheiding brengt ook veel emoties met zich mee. We zullen samen gericht op de toekomst het traject doorlopen.

Contact

Bent u op zoek naar een mediator die u helpt met een echtscheidingsconvenant? Schakel mij dan in en neem contact met mij op. Ik begeleidt u graag met het maken van goede afspraken op financieel gebied en met betrekking tot het ouderschapsplan. 

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken? Neem telefonisch contact met ons op, stuur een mail of vul het contactformulier in op onze website.

T 06 41 38 55 59

info@estherdekker.com