Exit mediation Amsterdam

Bent u op zoek naar iemand die u kan begeleiden bij exit mediation in Amsterdam? Bij Esther Dekker bent u aan het juiste adres. Als ervaren arbeidsmediator helpt zij werknemers en werkgevers op en nette manier uit elkaar te gaan.

Op een nette manier uit elkaar

Kiest u er als werkgever en werknemer voor om, na goed overleg, de arbeidsovereenkomst te beëindigen, dan kunt u kiezen voor exit mediation. Middels exit mediation worden er duidelijke afspraken gemaakt over het naderende vertrek. Deze vorm van mediation is vooral gericht op het vertrek van een medewerker uit een organisatie. Er zijn tal van situaties waarin werknemer en werkgever besluiten om hun wegen te scheiden, denk hierbij bijvoorbeeld aan een arbeidsconflict. Exit mediation is erop gericht om de werkrelatie op een nette manier te beëindigen. Met mediation voorkomt u een slepend proces en kunt u duidelijke afspraken maken, waardoor iedereen weet waar hij of zij aan toe is.

Wanneer kiezen voor exit mediation?

Er zijn diverse redenen waardoor werkgever en werknemer besluiten om uit elkaar te gaan. Om wat voor reden het ook gaat, met exit mediation regelt u het vertrek op een fijne manier. Redenen om de werkrelatie te beëindigen zijn bijvoorbeeld:

Voordelen van exit mediation

In alle situaties die hierboven zijn genoemd kan exit mediation helpen. De inzet van deze vorm van mediation heeft dan ook verschillende voordelen:

  • Het gesprek verloopt soepeler met een onpartijdig persoon erbij;
  • Een mediator zorgt ervoor dat het er geen overhaaste beslissingen worden genomen, maar dat er voldoende tijd is om alle relevante onderwerpen goed door te spreken;
  • Een bemiddelaar zorgt ervoor dat elke partij zich kan uitspreken;
  • Beide partijen hebben de mogelijkheid om vrijblijvend na te denken over de mogelijke afspraken. Zodra de vaststellingsovereenkomst is getekend, zijn de afspraken bindend;
  • De mediation kan snel worden opgestart en worden afgerond.

Contact

Kortom: wilt u uw arbeidsovereenkomst op een prettige manier afsluiten, dan is exit mediation een goede manier om dit te bewerkstelligen. Zeker wanneer alle betrokkenen goede afspraken willen maken is deze vorm van mediation zeer succesvol. Bent u op zoek naar een bemiddelaar in Amsterdam die u kan bijstaan tijdens een exit-traject? Neem dan contact op met Esther Dekker, zij kijkt graag wat ze voor beide partijen kan betekenen.

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken? Neem telefonisch contact met ons op, stuur een mail of vul het contactformulier in op onze website.

T 06 41 38 55 59

info@estherdekker.com