Exit mediation

Wanneer u als werkgever en werknemer ervoor kiest om, na goed overleg, de werkrelatie te beëindigen kunt u kiezen voor exit mediation. Met behulp van exit mediation kunt u goede en duidelijke afspraken maken over het vertrek. Zoekt u een mediator om u hierbij te begeleiden? Bij Esther Dekker zit u goed. Als vakkundig arbeidsmediator heeft ze veel ervaring en ze helpt u dan ook graag om op een nette manier uit elkaar te gaan.

Op een nette manier uit elkaar

Bij exit mediation gaat het om het vertrek van een medewerker uit een organisatie. Er zijn veel diverse manieren waarop werknemers en werkgevers uit elkaar gaan, bijvoorbeeld vanwege een arbeidsconflict. Exit mediation is er puur op gericht om de werkrelatie op een nette manier te beëindigen. Door voor mediation te kiezen voorkomt u een slepend proces en door de duidelijke afspraken weten beide partijen direct waar ze aan toe zijn.

Wanneer kiezen voor exit mediation?

Er zijn verschillende redenen waarom werkgever en werknemer uit elkaar zouden gaan. Wat de reden ook is, exit mediation kan een goede manier zijn om het vertrek op een fijne manier te regelen. Redenen om de werkrelatie te beëindigen zijn bijvoorbeeld:

Voordelen van exit mediation

In elk van de bovengenoemde situaties kan exit mediation uitkomst bieden. De inzet van mediation heeft dan ook meerdere voordelen:

  • Het gesprek verloopt vaak beter met een neutraal persoon erbij;
  • De mediator in kwestie zorgt ervoor dat het er geen overhaaste beslissingen worden genomen, maar dat er voldoende tijd is om alle relevante onderwerpen goed door te spreken;
  • De bemiddelaar zorgt ervoor dat elke partij zich gehoord voelt;
  • Beide partijen hebben de mogelijkheid om vrijblijvend na te denken over de mogelijke afspraken. Zodra de vaststellingsovereenkomst is getekend, zijn de afspraken bindend;
  • De mediation kan snel worden opgestart en worden afgerond.

Contact

Kortom: exit mediation is geschikt voor wanneer werknemer en werkgever op een fijne de werkrelatie willen beëindigen. Zeker als beide partijen tot goede afspraken willen komen kan deze vorm van mediation zeer succesvol zijn. Bent u op zoek naar een bemiddelaar die u kan bijstaan tijdens een exit-traject? Neem dan contact op met Esther Dekker, zij kijkt graag wat ze voor beide partijen kan betekenen.

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken? Neem telefonisch contact met ons op, stuur een mail of vul het contactformulier in op onze website.

T 06 41 38 55 59

info@estherdekker.com