Vrolijk kerstfeest voor iedereen

De feestdagen staan weer voor de deur. Het wordt weer een mooie, warme tijd. Een tijd van samen eten, drinken en bijpraten. Gezellig weer een paar dagen bij elkaar met het gezin, familie en vrienden. Of toch niet?

De feestdagen zijn niet voor iedereen een gezellige tijd. Er zijn bijvoorbeeld mensen die niemand hebben en deze dagen liever omzeilen. Maar er zijn ook mensen die wel samen zijn, maar het niet gezellig hebben. Omdat het zo hoort, proberen zij het wel fijn te hebben in deze periode. In de grote vakantie, bij het opzetten van de tent maak je ruzie, maar onder de kerstboom doe je dat zeker niet. Dan doe je een paar kaarsjes aan en zet je de cd met de mooiste kerstnummers allertijden op. Het is dan ook de periode dat moeilijke gesprekken even niet plaatsvinden. Alsof er niks aan de hand is, worden huis en tuin prachtig verlicht en versierd.  Ben je toch bang voor gedoe en vraag je je misschien af hoe je deze dagen door moet komen? Dan heb ik een paar tips voor je.

Tips om de kerstdagen gezellig te houden

  • Kerst begint bij de meeste mensen met het opzetten van de kerstboom. De kerstboomverlichting kun je het beste in je eentje in de boom hangen. Het snoer van de verlichting zit altijd in de knoop en als je daar samen aan gaat trekken begint het gedoe al.
  • Leg de lat voor het kerstmenu niet te hoog. De menu’s in de Allerhande zijn gemaakt door koks, de mensen op de foto’s zijn acteurs en tafels zijn gedekt door stylisten. Probeer het daarom zeker niet na te doen. Door het jezelf voor wat betreft het eten makkelijk te maken, verlaag je de stress.
  • Ga tijdens de kerstdagen iets ondernemen. Veel mensen zijn het niet gewend om twee dagen de hele dag met elkaar binnen te zitten. In plaats van de hele tijd je best te doen om het gezellig te hebben, is het een goed idee om er op uit te gaan. Ga bijvoorbeeld samen wandelen.
  • En mocht je je dan toch irriteren, probeer dan in ieder geval te kijken wat je zelf anders kunt doen. Over het algemeen verandert de dans wel als je zelf anders gaat dansen.

Hoe dan ook, ik wens iedereen fijne feestdagen toe! En mocht ik je in januari in mijn praktijk ontmoeten, dan hoop ik dat het niet aan de feestdagen heeft gelegen.