Mediation Arbeidsconflict Amsterdam

Waar gewerkt wordt kunnen conflicten ontstaan. De meeste conflicten zijn redelijk onschuldig en kunnen zo opgelost worden, maar het kan ook gebeuren dat de conflicten uit de hand lopen. Hoe langer u wacht met het oplossen van conflicten hoe moeilijker het wordt. Wanneer u er samen niet meer uit komt, kunt u het conflict oplossen met behulp van mediation voor een arbeidsconflict in Amsterdam. Ik ben Esther Dekker, mediator, en ga samen met u op zoek naar een oplossing.

Wat is mediation arbeidsconflict?

Mediation is een manier om te bemiddelen bij conflicten. Als mediator ben ik de derde en onafhankelijke partij die tussen de conflicterende partijen. Ik ga met beide partijen in gesprek om de achterliggende belangen in kaart te brengen. Daarnaast begeleid ik het gesprek zodat de partijen met elkaar kunnen communiceren.

Plan van aanpak bij mediation arbeidsconflict

In het geval van een arbeidsconflict duurt het traject zo’n zes weken. Voorafgaand aan de mediation start ik eerst met aparte gesprekken. Daarna gaan we met z’n allen aan tafel. Er zullen een aantal gespreksmomenten nodig zijn om de situatie te bespreken en om te inventariseren naar mogelijke oplossingen. De oplossingen zijn in 99% van de gevallen het beste voor beide partijen. Alle afspraken die gemaakt worden, worden vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst.

Mogelijke uitkomsten na bemiddeling

Vaak zijn er drie veel voorkomende oplossingen van een probleem na de mediation sessies:

  • De werknemer keert, onder bepaalde voorwaarden, terug naar de werkplek
  • De werknemer blijft werkzaam voor de werkgever, maar dan op een andere afdeling.
  • De medewerker gaat op zoek naar een andere baan doormiddel van een vaststellingsovereenkomst.

Contact

Bent u op zoek naar een mediator voor uw arbeidsconflict? Leg contact met mij en schakel me in voor uw mediation bij uw arbeidsconflict in Amsterdam en ik kijk graag wat ik voor beide partijen kan betekenen.

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken? Neem telefonisch contact met ons op, stuur een mail of vul het contactformulier in op onze website.

T 06 41 38 55 59

info@estherdekker.com