Mediation bij arbeidsconflict

Bent u verwikkeld geraakt in een conflict op de werkvloer? Waar gewerkt wordt kunnen conflicten ontstaan, soms zelfs zo erg dat deze onderling niet meer op te lossen zijn met ziekmelding als gevolg. Ik ben Esther Dekker, mediator en help u graag met mediation bij uw arbeidsconflict.

Wat is mediation bij een arbeidsconflict?

Mediation bij een arbeidsconflict houdt in dat u een derde, onafhankelijke persoon inschakelt om het conflict op te lossen. Deze derde persoon zal het gesprek aangaan met beide partijen zodat de belangen van elke partij boven komen. Aan de had van deze belangen zal de mediator proberen te bemiddelen tot een oplossing waar beide partijen zich in kunnen vinden.

Plan van aanpak om uw arbeidsconflict op te lossen

Het traject van mediation bij een arbeidsconflict duurt doorgaans zo’n 6 weken. Na deze 6 weken is het de bedoeling dat de normale gang van zaken tussen de partijen weer terug komt. Wanneer dit niet mogelijk is wordt er een andere oplossing gezocht. We adviseren altijd dat wanneer er een conflict is, dit zo snel mogelijk op te lossen. Hoe langer u hiermee wacht, hoe groter de kans dat de relatie niet te herstellen is en er mogelijk een ontslag volgt.  

Mogelijke uitkomsten van mediation

Na het traject van de mediation zijn er vaak een drietal voor de hand liggende oplossingen die eruit komen:

  • De medewerker in kwestie keert terug naar de werkplek, onder bepaalde voorwaarden.
  • De medewerker blijft bij hetzelfde bedrijf in dienst, maar dan op een andere afdeling.
  • De medewerker wordt verzocht een andere baan te zoeken aan de hand van een vaststellingsovereenkomst.

Contact

Heeft u een arbeidsconflict en komt u er niet meer uit? Dit is voor beide partijen erg vervelend. Wacht niet te lang met het zoeken naar hulp, hoe langer u wacht hoe erger de problemen zullen worden. Neem nu contact met mij op, schakel mij in voor uw mediation bij uw arbeidsconflict en ik kijk graag wat ik voor beide partijen kan betekenen.

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken? Neem telefonisch contact met ons op, stuur een mail of vul het contactformulier in op onze website.

T 06 41 38 55 59

info@estherdekker.com