Mediation echtscheiding

Hebben u en uw partner besloten om te gaan scheiden? Dan komt er de komende tijd veel op u af. U krijgt niet alleen te maken met de emotionele verwerking van de breuk, er moeten ook veel praktische zaken geregeld worden. Kies er voor om er samen goed uit te komen en kies voor mediation om uw echtscheiding vorm te geven.

Wilt u eerst weten of mediation iets voor u is? Vraag dan een gratis en vrijblijvend intake gesprek aan.

Wat komt er bij een echtscheiding kijken?

Bij een echtscheiding moeten er veel zaken geregeld worden waar u misschien helemaal niet aan gedacht heeft. En waarschijnlijk helemaal niet aan wilt denken. Voor de hand liggende zaken zijn de verdeling van het huis en de inboedel, maar ook over het over opgebouwde pensioen moeten afspraken worden gemaakt. De afspraken die u samen maakt, worden vastgelegd in een echtscheidingsconvenant.

Als u samen kinderen heeft, moeten er ook afspraken gemaakt worden over de opvoeding van de kinderen en bij wie de kinderen gaan wonen. Deze afspraken worden vastgelegd in het ouderschapsplan. Dit plan wordt opgenomen in de echtscheidingsconvenant.

Waarom kiest u voor mediation bij echtscheiding?

Uit de praktijk blijkt het voor veel mensen erg lastig om afspraken te maken over geld en zaken waar ze aan gehecht zijn. Denk maar eens aan uw huis of dat bijzondere schilderij. Het maken van afspraken wordt helemaal lastig als u in een scheiding ligt. U wilt dan niet meer bij elkaar zijn en u wilt zeker geen afspraken meer maken met elkaar. De mediator zorgt ervoor dat u samen in gesprek blijft om afspraken te maken in plaats van dat u alleen tegen elkaar aan het strijden bent.

Kiest u voor mediation bij Esther Dekker? Dan begeleidt zij u bij het hele scheidingstraject van het intakegesprek tot en met de inschrijving in de registers van de burgerlijke stand.

Contact

Heeft u besloten om te gaan scheiden? Of ligt u al in scheiding en komt u er samen niet uit? Kies er dan voor om via mediation uw echtscheiding vorm te geven. Mediator Esther Dekker gaat graag met u aan de slag in Amsterdam of Landsmeer. Als u dat liever heeft, kunnen de afspraken ook plaats vinden op een andere locatie. Neem contact op voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek.

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken? Neem telefonisch contact met ons op, stuur een mail of vul het contactformulier in op onze website.

T 06 41 38 55 59

info@estherdekker.com