Mediation in arbeidsconflicten

Bent u in een arbeidsconflict terecht gekomen? Kunt u zelf het conflict niet oplossen en heeft u hulp nodig van een professional? Dan help ik u graag! Ik ben Esther Dekker, mediator, en help u  doormiddel van mediation in arbeidsconflicten.

Wat is mediation?

Mediation is een vorm van bemiddeling waarbij een derde, onafhankelijke partij u gaat helpen het arbeidsconflict op te lossen. Als mediator ga ik met beide partijen apart in gesprek om de achterliggende belangen in kaart te brengen. Daarna volgen de gezamenlijke gesprekken. Bij mediation draait het om het vinden van een oplossingen niet om wie er wettelijk gezien gelijk heeft. Het is belangrijk dat beide partijen vrijwillig mee doen en de wens hebben om een oplossing te vinden. Een voordeel van mediation is dat er met beide partijen rekening wordt gehouden.

Plan van aanpak

Voor mediation in arbeidsconflicten hanteren we een daadkrachtige aanpak. In de meeste gevallen duurt de mediation maximaal 6 weken. In dit tijdsbestek hopen we dat beide partijen weer normaal met elkaar kunnen omgaan of zoeken we een andere oplossing. Het is belangrijk dat u niet te lang blijft doorlopen met een arbeidsconflict. Hoe langer u wacht, hoe moeilijker het is om een arbeidsconflict op te lossen.

Mogelijke uitkomsten

In de jaren dat ik actief ben als mediator voor arbeidsconflicten kom ik 3 voor de hand liggende oplossingen vaak tegen:

  • De medewerker keert terug naar de huidige werkplek, onder bepaalde voorwaarden
  • De medewerker wordt binnen de huidige werkplek ondergebracht op een nieuwe afdeling
  • Er wordt naar een andere baan gezocht aan de hand van een vaststellingsovereenkomst

Contact

Bent u verwikkeld geraakt in een arbeidsconflict en komt u er zelf niet uit? Maak dan gebruik van mediation in uw arbeidsconflict en schakel mij in! Neem contact met mij op dan kijken we samen wat ik voor u kan betekenen!

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken? Neem telefonisch contact met ons op, stuur een mail of vul het contactformulier in op onze website.

T 06 41 38 55 59

info@estherdekker.com