Mediation scheiding

Hebben u en uw partner besloten om uit elkaar te gaan? Dit is vaak een ingrijpende gebeurtenis, waarbij er veel op u beiden afkomt. Zo heeft een scheiding niet alleen emotionele gevolgen, maar kunnen er bijvoorbeeld ook financiële consequenties aan vast zitten. Kortom: er zijn veel praktische zaken die geregeld moeten worden. Vindt u het lastig om hier afspraken over te maken? Mediation kan helpen om uw scheiding vorm te geven.

Wilt u eerst weten of mediation iets voor u is? Vraag dan een gratis en vrijblijvend intake gesprek aan.

Wat komt er bij een scheiding kijken?

Wanneer u gaat scheiden zijn er veel zaken die u moet regelen waar u in eerste instantie misschien helemaal niet aan gedacht heeft. Het kan ook zijn dat u er wel aan heeft gedacht, maar dat uw hoofd er niet naar staat. Zaken als de verdeling van het huis en de inboedel, maar ook over het opgebouwde pensioen moeten worden vastgelegd. De afspraken die u hierover maakt met uw ex-partner worden vastgelegd in een echtscheidingsconvenant.

Heeft u samen kinderen, dan moeten er ook afspraken worden gemaakt over de opvoeding en bij wie de kinderen gaan wonen. Afspraken over kinderen komen in een ouderschapsplan te staan. Dit plan wordt vervolgens opgenomen in het echtscheidingsconvenant.

Waarom kiest u voor mediation bij scheiding?

Veel mensen vinden het erg lastig om afspraken te maken over geld en andere zaken die van waarde zijn. Zeker wanneer u midden in een scheiding zit kan het extra moeilijk zijn om afspraken te maken. In extreme gevallen wilt u zelfs niets meer met uw ex-partner te maken hebben. Mediation zorgt er in dit geval voor dat u samen in gesprek blijft en tot afspraken komt waar u beiden achterstaat.

Kiest u voor mediation bij Esther Dekker, dan zal zij u gedurende het hele scheidingstraject begeleiden. Van het intakegesprek tot en met de inschrijving in de registers van de burgerlijke stand.

Contact

Gaat u scheiden? Of zit u momenteel midden in een scheiding en komt u er samen met uw ex-partner niet uit? Mediation bij uw scheiding kan uitkomst bieden. Mediator Esther Dekker gaat graag met u samen aan de slag in Amsterdam of Landsmeer. Op verzoek kunnen de afspraken ook plaatsvinden op een andere locatie. Neem contact op voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek.

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken? Neem telefonisch contact met ons op, stuur een mail of vul het contactformulier in op onze website.

T 06 41 38 55 59

info@estherdekker.com