Mediator exit mediation

Zoekt u een mediator om u bij te staan tijdens exit mediation? Esther Dekker kan u verder helpen. Bij exit mediation kiezen werkgever en werknemer ervoor om, na goed overleg, de werkrelatie op een fijne manier te beëindigen. Met de hulp van een mediator kunt u goede en duidelijke afspraken maken over het naderende vertrek.

Op een nette manier uit elkaar

Een mediator die u begeleidt tijdens exit mediation helpt bij het vertrek van de werknemer uit een organisatie. Er zijn veel redenen waarom werknemers en werkgevers ervoor kiezen om uit elkaar te gaan, bijvoorbeeld door een arbeidsconflict. Exit mediation is er zeer opgericht om de werkrelatie op een nette manier te beëindigen. Kiest u voor de hulp van een mediator, dan voorkomt u een slepend proces en door de duidelijke afspraken die worden gemaakt, weten beide partijen waar ze uiteindelijk aan toe zijn.

Wanneer kiezen voor exit mediation?

Er zijn tal van situaties die reden kunnen geven voor werkgever en werknemer om uit elkaar te gaan. Wat de reden ook is, met exit mediation kunt u het vetrek op een fijne manier regelen. Situaties waarin er voor gekozen wordt om de werkrelatie te beëindigen zijn bijvoorbeeld:

Voordelen van exit mediation

Bij bovengenoemde gevallen kan exit mediation helpen om de relatie tussen beide partijen niet te schaden. Zo heeft de inzet van exit mediation ook meerdere voordelen:

  • Het gesprek verloopt vaak beter met een neutrale bemiddelaar erbij;
  • De mediator in kwestie zorgt voor voldoende tijd om alle relevante onderwerpen te bespreken, zodat er geen overhaaste beslissingen worden genomen;
  • De bemiddelaar zorgt ervoor dat elke partij zich gehoord voelt en zich kan uitspreken;
  • Beide partijen hebben de mogelijkheid om vrijblijvend na te denken over de mogelijke afspraken. Zodra de vaststellingsovereenkomst is getekend, zijn de afspraken bindend;
  • De mediation kan snel worden opgestart en worden afgerond.

Contact

Kortom: exit mediation is de ideale manier om de werkrelatie tussen werkgever en werknemer op een fijne manier te beëindigen. Zeker wanneer beide partijen de wil hebben om tot goede afspraken te komen, kan deze vorm van mediation erg succesvol uitpakken. Bent u op zoek naar een mediator die u kan bijstaan tijdens een exit-traject? Neem dan contact op met Esther Dekker, zij kijkt graag wat ze voor beide partijen kan betekenen.

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken? Neem telefonisch contact met ons op, stuur een mail of vul het contactformulier in op onze website.

T 06 41 38 55 59

info@estherdekker.com