Relatietherapie

Is de relatie tussen u en uw partner niet zoals u zou willen? Door diverse situaties kan de verbinden of communicatie tussen u beiden onder druk komen te staan. Denk bijvoorbeeld aan een vervelende situatie op het werk of iets wat speelt betreffende de kinderen. Wilt u onderzoeken of uw relatie hersteldl kan worden? Of bent u benieuwd hoe de omgang kan worden verbeterd? Relatietherapie bij mij, Esther Dekker, kan uitkomst bieden.

De verbinding en communicatie

Bij relatietherapie word er gekeken hoe de verbinding en/of communicatie tussen u en uw partner kan worden verbeterd. In mijn werkwijze laat ik mij vooral inspireren door Marshall Rosenberg (Geweldloze Communicatie). Dit houdt voornamelijk in dat ruzie, irritatie of boosheid slechts een signaal is dat er iets in de verbinding niet goed is. Door middels relatietherapie aan de verbinding te werken en inzicht te geven in elkaars gevoelens en behoeftes, kunnen er met gevoelens van bijvoorbeeld boosheid beter worden omgegaan. Therapie geïnspireerd door Geweldloze Communicatie is zeer effectief. Zijn de behoeftes van u en uw partner in kaart gebracht en door elkaar erkend, dan kan er een verbinding ontstaan.

Aanpak van de relatietherapie

Rosenberg zelf heeft ooit gezegd: “zodra partijen elkaars behoeften kunnen benoemen, is ieder conflict binnen 20 minuten opgelost”. Uiteraard geldt dit niet voor elke situatie. Het streven is in ieder geval om tijdens de therapie op basis van Geweldloze Communicatie snel tot een verbetering in de relatie te komen. Na slechts een paar gesprekken zult u al een verbetering ervaren.

Contact

Zou u in relatietherapie willen om de verbinding en communicatie tussen u en uw partner te herstellen? Neem dan contact met mij op. Als ervaren relatiecoach help ik u graag om tot een betere relatie te komen. Hebt u beiden een drukke baan, dan is dat geen probleem. Ik ben namelijk niet gebonden aan kantoortijden. Het is mogelijk om samen te komen in het centrum van Amsterdam (Kromme Waal 9), in Landsmeer (Dorpsstraat 42) of op een andere neutrale locatie.

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken? Neem telefonisch contact met ons op, stuur een mail of vul het contactformulier in op onze website.

T 06 41 38 55 59

info@estherdekker.com