Scheiden en nu?

Hebben u en uw partner besloten om te gaan scheiden? Dan komen er veel zaken op u af. U zult zich vast afvragen: we gaan scheiden en wat nu? Mediation kan u helpen om samen goede afspraken te maken over het vormgeven van de scheiding. Maak een afspraak voor een gratis intakegesprek met mediator, Esther Dekker zodat u kunt bepalen of mediation iets voor u is.

Scheiden en nu

Een echtscheiding betekent vaak het begin van een emotionele achtbaan. Alle opgebouwde zekerheid wordt nu weggenomen. Daarnaast raakt het ook uw sociale leven waarbij ongetwijfeld vragen leven als: hoe reageert onze omgeving hierop en kunnen we allebei alle vrienden blijven zien? En hoe moet dat het met huis en de onderwaarde? Er moet vooral ook veel geregeld worden. Alle afspraken die u samen maakt, worden vastgelegd in een echtscheidingsconvenant.

Het gaat hierbij om afspraken over onder andere:

  • Wie in het huis blijft wonen
  • De financiën. Dat kan spaargeld zijn, maar tegenwoordig zijn er vaak ook schulden waar afspraken over gemaakt moeten worden.
  • De inboedel en de auto(‘s)
  • De kinderen. Als er minderjarige kinderen zijn moet u samen afspraken maken over de zorg voor de kinderen. De afspraken worden vastgelegd in een ouderschapsplan. Het ouderschapsplan wordt opgenomen in het echtscheidingsconvenant.
  • De hoogte van de alimentatie voor de partner en eventueel de kinderen.

Wat is de rol van de mediator?

Zoals u ziet moeten er veel afspraken gemaakt worden rondom een echtscheiding. Als het gaat om geld en kinderen is het in een normale situatie al niet eenvoudig om afspraken te maken. In een stressvolle situatie zoals een scheiding is het al helemaal lastig om er samen goed uit te komen. De mediator helpt u als derde, neutrale partij om samen afspraken te maken. Zij kiest daarbij geen partij. Zij begeleidt de gesprekken waarin u samen onderhandelt over de afspraken. Zo komt ieder van u er zo goed mogelijk uit.

Omdat u samen afspraken moet maken is het van belang dat u er samen achter staat om met een mediator aan de slag te gaan. Als dat voor één van de twee niet geldt, dan kunt u niet met mediation starten. Besluit u wel om er samen met een mediator voor te gaan, dan kiest u voor de snelste en goedkoopste weg om de scheiding vorm te geven.

Het uiteindelijke verzoekschrift voor de scheiding moet door een advocaat bij de rechter worden ingediend. U heeft dan veel kosten bespaard, omdat u er al samen bent uitgekomen. Het indienen van een verzoekschrift is dan alleen een formaliteit.

Contact

Hebben u en uw partner besloten om te gaan scheiden en denkt u wat nu? Neem dan contact op met mediator Esther Dekker voor een gratis intakegesprek. U hoort dan snel of een mediation u kan helpen om uw scheiding vorm te geven.

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken? Neem telefonisch contact met ons op, stuur een mail of vul het contactformulier in op onze website.

T 06 41 38 55 59

info@estherdekker.com