Scheiden Heerhugowaard

Hebben u en uw partner besloten om uit elkaar te gaan? In dat geval zijn er veel dingen die geregeld moeten worden. Een scheiding heeft naast emotionele gevolgen ook vaak financiële consequenties. Daarbij kan het, om wat voor reden dan ook, moeilijk zijn om met uw (ex-)partner afspraken te maken. Bemiddeling bij uw scheiding kan hierbij helpen. Woont u in Heerhugowaard en gaat u scheiden? Ik ben Esther Dekker, echtscheidingsmediator, en help u graag verder. 

Wat doet een mediator?

Kiest u voor hulp bij uw scheiding, dan wordt u bijgestaan door een bemiddelaar. Deze persoon faciliteert het maken van afspraken tussen beide partijen. In tegenstelling to het regelen van een scheiding met behulp van een advocaat – waar afspraken u vaak worden opgedragen – heeft u bij mediation meer inbreng. Daarnaast brengt de mediator de achterliggende wensen en belangen van ieder in kaart, met als doel tot de best mogelijke afspraken te komen. Door hulp te vragen aan een bemiddelaar worden de afspraken gemaakt met zo min mogelijk strijd tussen beide partijen. Wanneer iedereen tevreden is, worden de afspraken vastgelegd in een echtscheidingsconvenant. Als er kinderen in het spel zijn waar afspraken over gemaakt moeten worden, worden deze apart opgesteld in een ouderschapsplan. 

Aanpak

Bent u benieuwd of mediation wat voor u is? Plan dan gratis en geheel vrijblijvend een intakegesprek. Zo kunt u kijken of bemiddeling bij u past. Wilt u op basis van het intakegesprek de mediation voortzetten, dan krijgt u een mediation-overeenkomst die u dient te tekenen. Vervolgens kunnen we, indien u dit wenst, direct aan de slag. Samen gaan we op zoek naar afspraken waar u zich beiden in kan vinden. Het is mogelijk dat u recht heeft op subsidie voor mediation. Is dit het geval, dan vraag ik dit voor u aan en vullen we samen de formulieren. Alle criteria voor subsidie vindt u hier. 

Traject

Zijn er minderjarige kinderen in het spel, dat starten we met het opstellen van het ouderschapsplan. Daarna kijken we naar de financiële verdeling, waarbij eventuele huwelijkse- of partnerschapsvoorwaarden het uitgangspunt zijn. Ook komen onder meer de alimentatie, pensioenverdeling en het gemeenschappelijke koophuis aan de orde. Zo krijgen jullie duidelijkheid over de nieuwe situatie en de nieuwe mogelijkheden. 

Contact

Gaat u scheiden en woont u in Heerhugowaard? Neem dan contact met mij op. Door mijn jarenlang ervaring als echtscheidingsmediator kan ik ondersteunen bij het maken van goede afspraken. Ik ben niet gebonden aan kantoortijden. Het is mogelijk om af te spreken in het centrum van Amsterdam (Kromme Waal 9), in Landsmeer (Dorpsstraat 42) of een andere neutrale locatie. Indient gewenst kom ik ook bij de mensen thuis. 

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken? Neem telefonisch contact met ons op, stuur een mail of vul het contactformulier in op onze website.

T 06 41 38 55 59

info@estherdekker.com