Scheiden Hoorn

Heeft u besloten om uit elkaar te gaan? Er zijn dan veel zaken die u moet regelen. Naast dat een scheiding emotionele gevolgen heeft, brengt het ook financiële consequenties met zich mee. In dit soort situaties kan het moeilijk zijn om afspraken met uw (ex-)partner te maken. Echtscheidingsmediation kan hierbij uitkomst bieden. Woont u in Hoorn en gaat u scheiden? Ik ben Esther Dekker en help u graag verder. 

Wat doet een mediator?

Wanneer u kiest voor echtscheidingsmediaton, dan krijgt u hulp van een bemiddelaar. Deze persoon zorgt ervoor dat het mogelijk wordt om afspraken te maken tussen beide partijen. In tegenstelling tot het regelen van een scheiding met behulp van een advocaat, heeft u bij een mediator meer inbreng. Daarnaast kijkt de bemiddelaar naar de achterliggende belangen van beide partijen. Zo wordt er getracht tot de best mogelijke afspraken voor iedereen te komen. Mediation heeft als doel met zo min mogelijk strijd afspraken te maken. De gemaakte afspraken worden vastgelegd in een echtscheidingsconvenant. Wanneer er kinderen in het spel zijn waar afspraken over moeten worden gemaakt, wordt dit vastgelegd in een ouderschapsplan. 

Aanpak

Het is mogelijk om gratis en geheel vrijblijvend een intakegesprek te plannen. Zo kunt u ontdekken of mediation iets voor u is. Wilt u de bemiddeling doorzetten, dan krijgt u een mediation-overeenkomst. Als deze is getekend kunnen we, indien u dat wenst, direct starten. Samen met u ga ik op zoek naar afspraken waar u zich beiden in kan vinden. Het kan zijn dat u recht heeft op subsidie voor mediation. Wanneer dit het geval is, vraag ik voor u subsidie aan en vullen we samen de formulieren in. Alle criteria voor subsidie vindt u hier. 

Traject

Heeft u minderjarige kinderen, dan starten we met het vormgeven van het ouderschapsplan. Daarna wordt de financiële verdeling besproken, waarbij eventuele huwelijkse- of partnerschapsvoorwaarden het uitgangspunt zijn. Alimentatie, pensioenverdeling, het gemeenschappelijke koophuis; alles komt aan de orde zodat jullie duidelijkheid krijgen over de nieuwe situatie en de nieuwe mogelijkheden. 

Contact

Gaat u scheiden en woont u in Hoorn? Schakel mij dan en en neem contact met mij op. Door mijn jarenlange ervaring als echtscheidingsmediator kan ik u ondersteunen om tot goede afspraken te komen. Ik ben niet gebonden aan kantoortijden. Het is mogelijk om af te spreken in het centrum van Amsterdam (Kromme Waal 9), in Landsmeer (Dorpsstraat 42) of een andere neutrale locatie. Wanneer u dit wens kan ik ook bij u aan huis komen. 

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken? Neem telefonisch contact met ons op, stuur een mail of vul het contactformulier in op onze website.

T 06 41 38 55 59

info@estherdekker.com