Scheiding mediator

Hebt u bij uw scheiding hulp nodig van een mediator? Ik ben Esther Dekker, scheiding mediator en help u graag door uw scheiding heen. Wanner u gaat scheiden zijn er veel zaken die geregeld moeten worden en zullen er ook een veel afspraken gemaakt moeten worden. De communicatie tussen (ex)-partners verloopt niet altijd even soepel en dat is zeker te begrijpen. Scheiden brengt veel emotionele gevolgen met zich mee. Om het proces soepel te laten verlopen help ik u graag!

Wat is een mediator?

Het regelen van een scheiding met behulp van een mediator werkt anders dan een scheiding met behulp van een advocaat. Een mediator gaat bemiddelen tussen de beide partijen om afspraken te maken, een advocaat legt de partijen afspraken op. Bij mediation heeft u veel meer inbreng. Daarnaast kijkt een mediator naar de achterliggende belangen van beide partijen om tot de best mogelijke afspraken voor beide partijen te komen. Het doel van mediation is om zo snel mogelijk en met zo min mogelijk strijd afspraken te maken. De afspraken die gemaakt worden, worden in de echtscheidingsconvenant vastgelegd. Wanneer er afspraken gemaakt worden over kinderen dan worden deze in het ouderschapsplan vastgelegd.

Aanpak

U kunt bij mij gratis en geheel vrijblijvend een intakegesprek inplannen. Door een intakegesprek te voeren kunt u eerst ontdekken of mediation iets voor u is. Wanneer u de mediation wilt doorzetten krijgt u een mediation overeenkomst, als deze getekend is kunnen we gelijk aan de slag met het mediation traject. Het kan zijn dat u recht heeft op subsidie voor mediation. Als dit zo is, vraag ik de subsidie voor u aan en dan vullen we samen de formulieren in. Alle criteria voor subsidie vindt u hier.

Contact

Wilt u scheiding mediator inschakelen om uw scheiding te regelen of wilt u meer informatie? Schakel mij dan in en neem contact met mij op. Ik begeleid u graag met het maken van goede afspraken op financieel gebied en met betrekking tot het ouderschapsplan. 

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken? Neem telefonisch contact met ons op, stuur een mail of vul het contactformulier in op onze website.

T 06 41 38 55 59

info@estherdekker.com