Scheidingsbemiddelaar

Gaat u scheiden of uit elkaar en bent u op zoek naar een scheidingsbemiddelaar? Ik ben Esther Dekker, scheidingsbemiddelaar en sta graag voor u klaar. Scheiden brengt vaak emotionele en financiële gevolgen met zich mee. Het komt vaak voor dat u er daardoor samen niet uit komt met de afspraken die gemaakt moeten worden. Dan kunt u de hulp van een scheidingsbemiddelaar inschakelen. Een bemiddelaar zorgt ervoor dat de gesprekken goed verlopen en dat er haalbare en toekomstgerichte afspraken gemaakt worden.

Wat is een scheidingsbemiddelaar?

Een scheidingsbemiddelaar is een derde onafhankelijke partij die bemiddelt tussen u en uw (ex)partner. Het doel van een bemiddelaar is om de scheiding zo snel en soepel mogelijk te laten verlopen zonder veel strijd te voeren. Bij bemiddeling staan de achterliggende belangen en wensen van beide partijen centraal en aan de hand daarvan worden er afspraken gemaakt. Dit is anders dan wanneer u gaat scheiden met behulp van een advocaat. Een advocaat zal u afspraken opleggen waar u zelf geen of weinig inbreng in hebt. Wanneer u een scheidingsbemiddelaar inschakelt heeft u zelf inbreng in de afspraken. Alle afspraken die gemaakt worden, leggen we vast in de echtscheidingsconvenant. Heeft u kinderen? Dan worden de afspraken die over hen gemaakt worden vastgelegd in het ouderschapsplan.

Aanpak

Om erachter te komen of een scheiden met een scheidingsbemiddelaar iets voor u is, kunt u gratis en vrijblijvend een intakegesprek met mij houden. Tijdens dit intakegesprek krijgt u informatie om een beeld te krijgen hoe bemiddeling in z’n werk gaat. Na het intakegesprek kunt u beslissen of u doorgaat met de bemiddeling. Voordat de bemiddeling begint krijgt u een mediation overeenkomt. Hierin staat de gang van zaken. Als u deze ondertekent, kunnen we gelijk aan de slag met het bemiddelingstraject. Indien u recht heeft op subsidie vraag ik dat voor u aan en zullen we samen de formulieren invullen. Wilt u weten of u recht heeft op subsidie? Alle criteria vindt u hier.

Contact

Wilt u een scheidingsbemiddelaar inschakelen om uw scheiding te regelen of wilt u meer informatie?  Neem contact met mij op. Ik begeleid u graag met het maken van goede afspraken op financieel gebied en met betrekking tot het ouderschapsplan. 

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken? Neem telefonisch contact met ons op, stuur een mail of vul het contactformulier in op onze website.

T 06 41 38 55 59

info@estherdekker.com