Scheidingsmediator

Als u gaat scheiden komt er veel op u af en zijn er veel zaken die geregeld moeten worden. Een scheiding heeft niet alleen veel emotionele gevolgen, maar brengt ook financiële consequenties met zich mee. Het kan echter lastig zijn om goede afspraken te maken. Een scheidingsmediator kan hierbij uitkomst bieden. Ik, Esther Dekker, help u graag verder. 

Wilt u weten of mediation kan helpen bij uw scheiding? Maak dan geheel vrijblijvend een afspraak voor een intakegesprek. 

Wat is een scheidingsmediator?

Een scheidingsmediator bemiddelt tussen u en uw ex-partner. Het doel van mediation is dat u samen in gesprek gaat over de afspraken die gemaakt moeten worden. Het is belangrijk om ieders belangen in het oog te houden en ruimte te maken voor emoties. Op den duur zal er een balans gevonden moeten worden tussen persoonlijke wensen en juridische mogelijkheden. Wanneer u een scheidingsmediator inschakelt heeft u als voordeel dat er geen rechter aan te pas hoeft te komen die juridische beslissingen neemt. Daarnaast kunt u zelf invulling geven aan de afspraken die gemaakt worden, zolang beide partijen zich er in kunnen vinden.

Traject

Na het intakegesprek kunt u beslissen of u verder wilt gaan met een scheidingsmediator. Als dit het geval is dient u een overeenkomst te tekenen, waarna we vervolgens direct van start kunnen. Tijdens de mediation worden alle relevante onderwerpen behandeld. Zo starten we, als er minderjarige kinderen zijn, met het ouderschapsplan. Daarna komt de financiële verdeling aan bod, waarbij eventuele huwelijkse- of partnerschapsvoorwaarden het uitgangspunt zijn. Ook de alimentatie, pensioenverdeling en een eventueel gemeenschappelijk koophuis worden besproken. Op deze manier krijgt u beiden duidelijkheid over de nieuwe situatie en de mogelijkheden. 

Contact

Bent u op zoek naar een scheidingsmediator? Neem dan contact met mij op. Ik begeleid u graag bij het vinden van een goede uitkomst. 

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken? Neem telefonisch contact met ons op, stuur een mail of vul het contactformulier in op onze website.

T 06 41 38 55 59

info@estherdekker.com