Verstoorde arbeidsrelatie

Heeft u een conflict met uw leidinggevende of met een werknemer? En is er daardoor een verstoorde arbeidsrelatie ontstaan? Laat dit niet te lang doorlopen. Conflicten op de werkvloer zorgen namelijk voor veel stress en kunnen zelfs tot een ziekmelding leiden.

Aanleiding van een verstoorde arbeidsrelatie

In de meeste gevallen is onduidelijke communicatie de belangrijkste oorzaak van een arbeidsconflict. Denk hierbij alleen al wat er gebeurt als verwachtingen over de werkzaamheden niet naar elkaar worden uitgesproken. Of het werk wordt niet geëvalueerd zodat de werknemer niet weet of hij of zij de werkzaamheden goed uitvoert. Vaak sluimert dit net zo lang totdat het tot een conflict komt. De huidige recessie en de financiële druk die daardoor kan ontstaan, kan ook aanleiding zijn voor spanningen op het werk.

Hoe kan mediation de partijen weer op weg helpen?

De mediator bemiddelt als neutrale partij tussen de werkgever en de werknemer. Het doel van de gesprekken is om samen tot een oplossing te komen en niet om een van de partijen gelijk te geven.

In sommige situaties is de arbeidsrelatie zo ver verstoord dat ontslag de enige oplossing is. Een oplossing is dan bijvoorbeeld ontslag met wederzijds goedvinden. Kan de arbeidsrelatie wel behouden worden? Dan worden er afspraken gemaakt over de samenwerking. Voor welke richting er ook gekozen wordt – de arbeidsrelatie beëindigen of voortzetten- de afspraken worden altijd schriftelijk vastgelegd.

Onderneem nu actie

Laat de verstoorde arbeidsrelatie niet langer de sfeer op de werkvloer beïnvloeden. Neem contact op met Esther Dekker om te laten bemiddelen. Ze heeft jarenlange ervaring met het oplossen van arbeidsconflicten in verschillende bedrijven. Ze haalt snel de oorzaak boven tafel om daarna samen aan een oplossing te werken.

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken? Neem telefonisch contact met ons op, stuur een mail of vul het contactformulier in op onze website.

T 06 41 38 55 59

info@estherdekker.com