Wat is een mediator?

De vraag wat een mediator precies is komt vaak voor. Een mediator is een neutrale en onpartijdige bemiddelaar die helpt met het oplossen van conflicten. Dit kan zich zowel afspelen in de persoonlijke als zakelijke sfeer. Denk bijvoorbeeld aan een echtscheiding of onenigheid op de werkvloer.

De taak van een mediator is om in één of meerdere gesprekken de belangen van beide partijen in kaart te brengen en zo de betrokkenen te stimuleren om een gepaste oplossing te vinden. In veel gevallen is mediation een effectieve en snelle manier om juridische geschillen op te lossen.

Esther Dekker is een ervaren en vakkundige mediator. Met 15 jaar werkervaring bij grote multinationals en sinds 2010 werkzaam als familie- en arbeidsmediator, is zij uitstekend in staat om u te begeleiden tijdens situaties waarin dit gewenst is.

Uitgangspunten van mediation

Om mediation succesvol te laten slagen, zijn er een aantal basisuitgangspunten van belang.

Vrijwilligheid

Het is belangrijk om te weten dat u altijd vrijwillig aan het mediationtraject deelneemt. Dit betekent dat wanneer u besluit om met het traject te stoppen, dit ook kan. Partijen worden niet gedwongen om deel te nemen. Daardoor gaat mediation anders in zijn werk dan een gerechtelijke procedure. Hierbij bestaat namelijk de mogelijkheid dat u bijvoorbeeld onvrijwillig een rechter tekst en uitleg moet geven over uw gedrag. Daarnaast is de kans van slagen groot, omdat in geval van mediation beide partijen uit eigen beweging hebben aangegeven om aan het conflict te willen werken.

Vertrouwen

Een ander uitgangspunt dat ook zeer van belang is bij mediation, is vertrouwelijkheid. Voorafgaand aan de mediation tekenen de betrokkenen een mediationovereenkomst. Hierin staat onder andere dat de gespreksstof van het mediationtraject vertrouwelijk blijft. Dit betekent ook dat wat is besproken niet met derden wordt gedeeld. Zo krijgen de partijen de mogelijkheid om vrijuit te spreken, zonder dat ze bang hoeven te zijn dat het met anderen wordt besproken.

De rol van de mediator

Tot slot is het erg belangrijk dat de mediator zich tijdens de gesprekken onpartijdig opstelt. Er wordt bijvoorbeeld geen voorkeur uitgesproken voor één van de partijen en de argumenten van de één worden niet voorgetrokken ten opzichte van de ander. Een mediator heeft eigenlijk de rol van gespreksleider en faciliteert zo het gesprek tussen de betrokkenen. Daarbij kunnen er vragen aan de partijen worden gesteld om de kern van het conflict en de belangen van de partijen naar voren te krijgen. Wanneer de betrokkenen erin slagen om een oplossing te vinden, dan wordt dit vastgelegd in een zogenaamde vaststellingsovereenkomst. Zodra deze overeenkomst door de partijen is getekend, dienen zij zich aan de gemaakte afspraken te houden.

Arbeidsconflict oplossen met mediation

Heeft u te maken met een conflict op de werkvloer waar u zelf niet meer uit komt? Heeft u het gevoel dat u onredelijk wordt behandeld door uw leidinggevende of collega? Of is één van uw medewerkers onverwachts ziek? In al deze gevallen helpt Esther Dekker, mediator voor conflicten op arbeidsgebied, u verder. Samen met beide partijen gaat ze op zoek naar de juiste oplossing. Meer informatie over arbeidsmediation vindt u hier.

Hulp van een mediator bij een echtscheiding

Hebben u en uw partner besloten om uit elkaar te gaan? In sommige gevallen is het lastig om binnen een echtscheiding afspraken met elkaar te maken. Met de hulp van Esther Dekker gaat u met uw (ex-)partner in gesprek om zo tot goede en duidelijke afspraken te komen. Benieuwd wat een scheidingsmediator voor u kan betekenen? Kijk dan hier.

Contact

Heeft u een conflict op zakelijk of persoonlijk gebied en wilt u hier graag een oplossing voor vinden? Neem dan contact op met Esther Dekker voor een vrijblijvende afspraak. Zij kijkt graag wat ze voor u kan betekenen. Het is mogelijk om af te spreken in het centrum van Amsterdam (Kromme Waal 9), in Landsmeer (Dorpsstraat 42) of op een andere neutrale locatie. Bij echtscheidingen is er ook de mogelijkheid om bij mensen thuis te komen.

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken? Neem telefonisch contact met ons op, stuur een mail of vul het contactformulier in op onze website.

T 06 41 38 55 59

info@estherdekker.com